Opdrachtgevers over ons

Hogenhouck kan u vertellen hoe haar dienstverlening is, wij geven de voorkeur onze opdrachtgevers zelf aan het woord te laten.

“Relaxed en scherp tot het eind”

- Hans Buis (Net Ground)

“Zorgen dat websites en applicaties het altijd doen. Binnen een kwartier reageren zodra zich een storing voordoet en die fixen voordat iemand iets in de gaten heeft.” Dat is in het kort waar Net Ground groot mee geworden is. Hans Buis en zijn compagnon bereikten in vijftien jaar de top in de wereld van de managed hosting- en clouddiensten. Uiteindelijk beheerden ze tienduizenden domeinnamen, websites, applicaties en webshops van grote tot zeer grote commerciële partijen.

“Een prettige no-nonsensementaliteit”

- Jordy Kool (Infotheek)

De samenwerking tussen Jordy Kool en Hogenhouck overspant inmiddels vele jaren. Die begon met zijn management buy-in de Infotheek Groep, waarvan Kool inmiddels CEO is. Een deel van de groei van zijn internationale hard- en softwareleverancier realiseert Kool door middel van overnames. Dat leidde in 2012 tot de acquisitie van Condor Computers, in 2015 van Nimble IT, in 2016 van 4Launch en Network2day en in 2017 van o.a. Added Dimension, GHS en Scholten Awater.

“Doeners die echt van aanpakken weten”

- Jeroen Voskamp (Voskamp Groep)

Jeroen Voskamp, directeur-eigenaar van de Voskamp Groep, werkt al vele jaren samen met Hogenhouck. "Als ondernemer is het prettig als je zaken uit kunt besteden, dat geldt zeker als je een bedrijf wilt overnemen of een bedrijf wilt verkopen" aldus Voskamp.

“Blijkbaar waren wij toe aan iets anders”

- Michel Lagrand (EclipseIT)

Michel Lagrand richtte in 2005 met twee collega’s EclipseIT op. Vanaf het begin specialiseerden zij zich in het testen van software en detacheerden ervaren testers bij de top 100 bedrijven in Nederland.

“Hogenhouck heeft ons wegwijs gemaakt”

- Inger Vendelmans (Max Models)

Bijna 25 jaar lang stonden Inger Vendelmans en Gertjan Holleman aan het roer van het Rotterdamse Max Models. Onder hun leiding groeide het uit tot een gerenommeerd bureau dat bekende namen als Renate Verbaan, Ellemieke Vermolen en Isabel Scholten vertegenwoordigde. Begin 2015 hebben ze het, met hulp van Hogenhouck, verkocht.

“It takes two to tango”

- Mans Lejeune, Freek Tempelaar en Jesse van Straaten (QConferencing)

Tien jaar nadat Mans Lejeune, Freek Tempelaar en Jesse van Straaten hun bedrijf verkocht hadden, begon het bij de drie ondernemers van Vlaamse Gaai Participaties (VGP) weer te kriebelen. Ze zochten een nieuwe uitdaging en vonden die bij QConferencing.

“De deal moet kloppen”

- Jelle Bultsma (TPS Groep)

Jelle Bultsma kent een indrukwekkende carrière in de uitzendbranche voordat zich de mogelijkheid voordeed TPS Groep te kopen. Hogenhouck hielp Bultsma zowel met de harde cijfers als de zachte voorwaarden voor deze unieke overnameconstructie.

“Transacties gaan vaker niet dan wel door”

- Arjen Kuijten en Edward Hermans (Leeuwendaal Groep)

"Leeuwendaal Groep is een van de grootste adviesbureaus voor overheid, zorg en onderwijs. Eigenaren Arjen Kuijten en Edward Hermans doen met enige regelmaat acquisities. In januari 2014 nam Leeuwendaal Groep de onderneming Meurs HRM over."

“Het eindresultaat is verrassend en origineel”

- Ron en Karin Goldewijk (TPS Groep )

"Tien jaar geleden hebben Ron en Karin Goldewijk TPS Groep opgericht. In een krimpende markt wist het detacheringsbedrijf te groeien door een eigenzinnige koers te varen. Die tegendraadse houding waardeert het echtpaar Goldewijk ook in Hogenhouck."

“Een gebouw is heel iets anders”

- Mark Westra (OLCO)

“Een gebouw is heel iets anders dan bijvoorbeeld een computer. Daar moet je je van bewust zijn als je een vastgoedbedrijf overneemt. Een computer is een overzichtelijk ding, met een garantie van pakweg een jaar. Een gebouw gaat veel langer mee en als vastgoedbedrijf zit je er ook langer aan vast. Je kunt er geld mee verdienen, maar je kunt ook jarenlang op de blaren zitten.

“Een overname gaat nooit zonder slag of stoot”

- Bas Oberndorff (ATG Europe)

Een overname gaat nooit zonder slag of stoot, elke stap die je zet moet goed doordacht zijn. Bij de transactie rond AOES Group is dat prima gegaan, met dank aan Hogenhouck. Wij werden deskundig begeleid en Hogenhouck was voortdurend alert op wat er komen ging.

“Altijd dichtbij, overal op tijd”

- Hans Ketterings (TDC Lighthouse Internet Solutions)

TDC Lighthouse Internet Solutions (TDC) is een niche ICT onderneming opererend vanuit Maarssen en specialist in de industriële sector en social business. Door er dicht op te zitten en actief mee te denken in het belang van de opdrachtgever is TDC een flexibele organisatie dat slagkrachtig creatieve en werkbare internet oplossingen biedt.

“Aankoopproces is anticiperen”

- Guus Engelen (Dutch-Shape)

Dutch-Shape is een waanzinnig interessant bedrijf. Er worden mallen gemaakt voor de productie van vliegtuigonderdelen, zoals vleugels, motorbehuizingen en staartstukken. En dat gebeurt op topniveau. Dutch-Shape bestaat nog maar sinds 2006, werkt onder meer voor Boeing en Airbus en groeit de komende tijd stug door. Om dat proces verder te professionaliseren is het bedrijf op zoek gegaan naar een koper.

“Bankier wordt banketbakker”

- Bob Kaptein (Maison Kelder)

Een bankier die banketbakker wil worden: dat klinkt raar en dus werd er vreemd opgekeken toen ik mij opwierp als mogelijke koper voor Maison Kelder. Toch slaagde Hogenhouck erin mij als serieuze partner aan tafel te krijgen bij de voormalige eigenaar en bij de financiers. Hogenhouck wist een ieder ervan te overtuigen met mij in zee te gaan.

“Geen onaangename verrassingen”

- Jurjen Balkema (Westburg)

Westburg is leverancier van producten en diensten aan de biotechnologie. De spullen die laboratoria nodig hebben voor hun onderzoek, komen van ons. Vergelijk het maar met koffie zetten: daar heb je koffie, water en een apparaat voor nodig. Daar zorgen wij dus voor. Zo bezien vrij overzichtelijk, maar in werkelijkheid is het heel complex wat we doen.

“Gevoel voor gevoeligheden”

- Joop Schmit (Eprom)

Bij een management buy out denk je in eerste instantie aan geld, maar dat zou je net zo goed een bijzaak kunnen noemen. Behalve om financiën gaat het om emotie, en Hogenhouck heeft laten zien daar heel goed mee om te kunnen gaan. De adviseurs hebben een groot inlevingsvermogen en houden rekening met irrationele zaken.

“Een klik is heel belangrijk”

- Hans Valster (Cumulus)

Als je met een adviseur in zee gaat, is een klik heel belangrijk. Met Hogenhouck was dat geen enkel probleem. Wij leerden de adviseurs kennen toen zij net voor zichzelf waren begonnen. Twee mannen die er echt voor gingen en die met hun ervaring al een groot eigen netwerk hadden opgebouwd. Daar herkenden we veel van onszelf in. Het was een goede basis voor de verkoop van onze onderneming.