Aankoopproces is anticiperen

Guus Engelen (Dutch-Shape)

"Dutch-Shape is een waanzinnig interessant bedrijf. Er worden mallen gemaakt voor de productie van vliegtuigonderdelen, zoals vleugels, motorbehuizingen en staartstukken. En dat gebeurt op topniveau. Dutch-Shape bestaat nog maar sinds 2006, werkt onder meer voor Boeing en Airbus en groeit de komende tijd stug door. Om dat proces verder te professionaliseren is het bedrijf op zoek gegaan naar een koper. Ik ben van huis uit organisatieadviseur, heb een technische achtergrond en ben fervent vlieger. Omdat ik graag een bedrijf wilde managen was Dutch-Shape een logische keuze.

Anticiperen bij het aankoopproces
De advisering van Hogenhouck was onmisbaar. Wat ik heel knap vond is dat Hogenhouck altijd vooruitkeek, bij elke stap: wat gaat de verkopende partij doen en wat is daarbij aanvaardbaar of wenselijk.

De adviseurs van Hogenhouck wisten op die manier het overzicht te houden en hij wist mij zo ook door het hele proces te leiden. Er zijn echt momenten geweest dat ik dacht: dit gaat ‘m niet worden, maar Hogenhouck dacht in scenario’s en zorgde er zo voor dat de boel bij elkaar bleef, en het mocht wat tijd kosten. Ik kon de adviseurs tijdens de onderhandelingen bellen wanneer ik wilde, zelfs in het weekend.

Het begeleiden van een overname kost heel veel tijd en energie, maar Hogenhouck heeft dat er graag voor over. Het zorgde er ook voor dat er tijdens de onderhandelingen een hechte relatie tussen ons ontstond.’’

Terug naar overzicht