Bankier wordt banketbakker

Bob Kaptein (Maison Kelder)

"Een bankier die banketbakker wil worden: dat klinkt raar en dus werd er vreemd opgekeken toen ik mij opwierp als mogelijke koper voor Maison Kelder. Toch slaagde Hogenhouck erin mij als serieuze partner aan tafel te krijgen bij de voormalige eigenaar en bij de financiers. Hogenhouck wist een ieder ervan te overtuigen met mij in zee te gaan.

Voor mijn komst bij Maison Kelder was ik actief in de financiële sector, vooral bij reorganisaties. Op een gegeven moment was ik daar klaar mee. Ik wist toen al wel hoe je een bedrijf moest leiden en ik wist dat ik iets met voeding wilde. Tijdens onze zoektocht kwamen Hogenhouck en ik eerst uit bij een agrarisch bedrijf, maar dat leverde uiteindelijk geen overeenkomst op. Toen ik vertelde dat ik getriggerd werd door banketbakkerijen, wist Hogenhouck direct waar ik moest wezen. Zij kenden Maison Kelder uit hun eigen netwerk en gezien hun roots waren zij zowel zakelijk als prive ook weleens met de producten van Maison Kelder in contact gekomen.

Relatiebeheer
Wat Hogenhouck bijzonder maakt is dat ze je niet als nummer zien. Zij nemen écht de tijd om een relatie op te bouwen. Een overname is tenslotte een ingrijpende gebeurtenis, waarbij vertrouwen en overgave een grote rol spelen.

Het koopproces is heftig geweest, bied- en laatprijzen gaan heen en weer en steeds weer weet je niet of de deal nou rond is of niet. Op papier moet er van alles worden geregeld, tot in de kleinste details. Dat brengt de nodige onzekerheid met zich mee, maar het zorgt er ook voor dat je gefocust blijft. Hogenhouck heeft daar een sleutelrol in gespeeld en ervoor gezorgd dat de zaak rond kwam. Zelf heb ik af en toe echt getwijfeld of het ging lukken."

 

Terug naar overzicht