Blijkbaar waren wij toe aan iets anders

Michel Lagrand (EclipseIT)

Michel Lagrand richtte in 2005 met twee collega’s EclipseIT op. Vanaf het begin specialiseerden zij zich in het testen van software en detacheerden ervaren testers bij de top 100 bedrijven in Nederland. In 2008 kwam daar een tweede competentie bij: de business intelligence.

Hoe hard zij ook groeiden, voor de oprichters stond één ding centraal: “Wij hebben er altijd voor gezorgd dat de vertrouwdheid en verbondenheid van een klein bedrijf behouden is gebleven”, zegt Michel Lagrand.

Toen in 2013 een grote Europese speler langskwam met de vraag of EclipseIT misschien te koop stond, gebeurde er iets met de oprichters. Lagrand en zijn compagnons Stefan Burm en Kue-Hang Cheong, zochten contact met Hogenhouck, die een heldere constructie op papier zette. Hoewel die deal op niets uitliep, bleek er een gevoelige snaar te zijn geraakt: “Blijkbaar waren wij toe aan iets anders”. Daarom zetten ze de samenwerking met Hogenhouck voort. “De partners van Hogenhouck, Mark en Rik vullen elkaar erg goed aan. Rik is goed in het leggen van de juiste contacten, terwijl Mark heel creatief is in het uitwerken van de beste deal. Hij ziet kansen die anderen over het hoofd zien.”

Het Franse beursgenoteerde Alten bleek de ideale kandidaat. “Het is een groot bedrijf, maar doordat het opgebouwd is uit verschillende businessunits, heerst er de atmosfeer van een kleine onderneming. Zij werken met kleine teams en bieden tegelijkertijd de faciliteiten van een grote speler, dat sprak ons erg aan”, aldus Lagrand. Op hun eigen verzoek zijn de drie compagnons voorlopig nog aan Alten Nederland verbonden. Wat de toekomst brengt? “Geen idee”, zegt Lagrand. “En dat vind ik een uitdagend vooruitzicht”.

Terug naar overzicht