Het eindresultaat is verrassend en origineel

Ron en Karin Goldewijk (TPS Groep)

Tien jaar geleden hebben Ron en Karin Goldewijk TPS Groep opericht. In een krimpende markt wist het detacheringsbedrijf te groeien door een eigenzinnige koers te varen. Die tegendraadse houding waardeert het echtpaar Goldewijk ook in Hogenhouck.

“Karin en ik zijn goed in het opzetten van een bedrijf, maar als dat eenmaal loopt beginnen we graag weer iets anders”, zegt Ron Goldewijk. “We klopten bij Hogenhouck aan om de TPS Groep te verkopen, maar het eindresultaat is totaal anders dan we gedacht hadden. Tot grote tevredenheid van alle betrokkenen overigens. Dat is te danken aan de creativiteit bij Hogenhouck. Die komt voort uit een grote inhoudelijke en financiële kennis, en niet te vergeten hun vermogen om in oplossingen te denken.”

Ondanks de slechte marktomstandigheden, leek de verkoop aanvankelijk toch te slagen. “Maar er bleven kleine meningsverschillen bestaan tussen ons en de kopende partij, waarop Hogenhouck ons adviseerde: ‘bij twijfel niet doen’. Daarop hebben we het afgeblazen.”

Daarna verscheen Jelle Bultsma op het toneel. De CEO van Olympia Uitzendbureau droomde ervan om zelfstandig ondernemer te worden en wilde de TPS Groep graag overnemen. Alleen: hij kon het gevraagde bedrag niet in een keer op tafel leggen. “Daarop ging Hogenhouck aan de slag en kwam terug met een oplossing die zowel Jelle als ons financiële zekerheid bood, een paar momenten waarop we konden uitstappen én de mogelijkheid om op na een paar jaar het hele bedrijf alsnog over te dragen. Dat hadden we van tevoren nooit kunnen bedenken maar alle partijen zijn hier nu blij mee. “

 

Terug naar overzicht