Hogenhouck heeft ons wegwijs gemaakt

Inger Vendelmans (Max Models)

Bijna 25 jaar lang stonden Inger Vendelmans en Gertjan Holleman aan het roer van het Rotterdamse Max Models. Onder hun leiding groeide het uit tot een gerenommeerd bureau dat bekende namen als Renate Verbaan, Ellemieke Vermolen en Isabel Scholten vertegenwoordigde. Begin 2015 hebben ze het, met hulp van Hogenhouck, verkocht.  

De verkoop van hun levenswerk hebben Holleman en Vendelmans in alle rust samen voorbereid. Daarvoor namen ze jaren geleden al contact op met Hogenhouck. “Zij hebben ons wegwijs gemaakt. Wij hadden werkelijk geen flauw idee wat er bij een verkoop komt kijken.”

Op het moment dat concurrent en collega Dominique Models uit Brussel zich meldde, raakte het proces in een stroomversnelling. “Dat kon doordat we zo goed voorbereid waren”, zegt Vendelmans. “Met behulp van Hogenhouck hadden wij al een aantal voorwaarden geformuleerd zodat we meteen aan de slag konden.”

Hogenhouck stelde een Letter of Intent op en lichtte de cijfers van Dominique grondig door. Bij de onderhandelingen was steeds iemand van Hogenhouck aanwezig, dat ging zo voorspoedig dat binnen zes weken de handtekening gezet konden worden. “Nog geen week later waren Gertjan en ik gestopt.”

Terug naar overzicht