It takes two to tango

Mans Lejeune, Freek Tempelaar en Jesse van Straaten (QConferencing)

Tien jaar nadat Mans Lejeune, Freek Tempelaar en Jesse van Straaten hun bedrijf verkocht hadden, begon het bij de drie ondernemers van Vlaamse Gaai Participaties (VGP) weer te kriebelen.  Ze zochten een nieuwe uitdaging en vonden die bij QConferencing.

 “Daarbij wilden wij graag een partij die de rol van onze personal trainer kon spelen”, zegt Mans Lejeune over de reden waarom hij en zijn twee zakenpartners Hogenhouck inschakelden. “Een sparringpartner die het traject dat ons te wachten stond kende en ons daarin kon begeleiden.”

De heldere communicatie en de no nonsense-houding van Hogenhouck spraken de ondernemers direct aan. “Hogenhouck werkt op basis van voorspelbare, resultaatgerichte beloning en schetst vooraf duidelijk welke stappen gezet gaan worden en wat die kosten. Ze zijn pragmatisch, informeel en schakelen snel", aldus Freek Tempelaar.

Tien jaar geleden verkochten de  zakenpartners hun bedrijf in satellietcommunicatie aan een multinational. Nu wilden ze weer zelf ondernemen en zochten een overnamekandidaat waar zij met hun kennis en ervaring iets aan konden toevoegen. QConferencing, dat een techniek voor videoconferences in de cloud ontwikkelde, paste precies in dat plaatje. “De techniek heeft zich bewezen en tegelijkertijd zien wij groeikansen", aldus Jesse van Straaten.

Wat de heren betreft heeft Hogenhouck in de rol als personal trainer het verschil gemaakt. “Het helpt als je weet dat er iemand met je meeloopt. Bij Hogenhouck is men proactief en erg gespitst op het sluiten van de juiste deal, dat werkt. “It takes two to tango, tenslotte.” 

Terug naar overzicht