Relaxed en scherp tot het eind

Hans Buis (Net Ground)

“Zorgen dat websites en applicaties het altijd doen. Binnen een kwartier reageren zodra zich een storing voordoet en die fixen voordat iemand iets in de gaten heeft.” Dat is in het kort waar Net Ground groot mee geworden is. Hans Buis en zijn compagnon Coen Greeve bereikten in vijftien jaar de top in de wereld van de managed hosting- en clouddiensten. Uiteindelijk beheerden ze tienduizenden domeinnamen, websites, applicaties en webshops van grote tot zeer grote commerciële partijen.

Aan geïnteresseerde kopers dan ook geen gebrek. Toen er zich in één jaar vier partijen aandienden, benaderde Net Ground Hogenhouck voor advies: “Mij beviel meteen hun relaxte houding. Ze stuurden niet meteen een rekening, maar namen de tijd om ons te leren kennen en te begrijpen wat wij wilden. Dat gaf meteen een goed gevoel”, zegt Hans Buis.

Samen namen ze de tijd om Net Ground op te lijnen voor een overname.  “De mannen van Hogenhouck kennen de markt van ICT-bedrijven goed, ook dat gaf vertrouwen.”

Op het moment dat ze besloten met IS Groep in zee te gaan, benaderden Buis en Greeve Hogenhouck opnieuw. “Ze veegden meteen hun agenda’s schoon en ook daarna stonden ze altijd klaar als dat nodig was. Ze hebben ons op de achtergrond steeds geholpen en geassisteerd bij de besprekingen.”  Dat ging verder dan alleen zakelijke aspecten van de deal. “Ze vroegen ons om goed na te denken waar we happy van zouden worden en waar we misschien spijt van zouden krijgen.”   

Ze bleven scherp tot het einde. Toen er een bod kwam waar Buis en Greeve best tevreden over waren, hield Hogenhouck dat nog een keer tegen het licht. “Samen hebben we zo maximale bereikt,” stelt Buis tevreden vast. 

Terug naar overzicht