Logo IRent

IT-verhuurbedrijf IRENT wordt onderdeel van de Circular IT Group

IT-verhuurbedrijf IRENT wordt onderdeel van de Circular IT Group, portfoliobedrijf van Waterland Private Equity. IRENT is in Europa de circulaire marktleider in het verhuren en ‘as a service’ aanbieden van IT-apparatuur. Hogenhouck m&a begeleidde de transactie voor de aandeelhouders van IRENT.

Versnelde transitie naar een circulaire economie

IRENT is Europees marktleider in het verhuren en ‘as a service’ aanbieden van server-, storage- en networking apparatuur. Met flexibele en duurzame IT-oplossingen zorgt IRENT hiermee voor continuïteit en kostenbesparingen voor organisaties. De apparatuur kan hiermee optimaal worden benut op de momenten dat organisaties deze daadwerkelijk nodig hebben.

Flexibele en duurzame IT-oplossingen

Met een gespecialiseerd team bedient IRENT mid-market bedrijven en enterprises in heel Europa; van oplossingen voor datacenters tot aan werkplekapparatuur en van high-end systemen tot complete IT-infrastructuren. IRENT werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners zoals NVIDIA, Nutanix, Microsoft, Lenovo, IBM, HPE, Dell EMC & Cisco.

Synergie voor aanvullende dienstverlening

Circular IT Group is specialist in het verlengen van de levensduur van IT-assets. Door de krachten van de twee bedrijven te bundelen wordt het gebruik van IT-apparatuur geoptimaliseerd en de levensduur verlengd. De gecombineerde groep zal een vergaande samenwerking zoeken over de breedte van de activiteiten. Het complete portfolio aan circulaire oplossingen zorgt voor een vermindering van de CO2 uitstoot en het grondstofverbruik.

Meer dan 10.000 klanten wereldwijd

Met het product- en dienstenaanbod bedient de groep meer dan 10.000 klanten wereldwijd, van zakelijke eindgebruikers, tot aan dienstverleners en consumenten. De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere, Amersfoort en Singapore. Er werken in totaal 126 FTE bij de groep.

Gekoppelde nieuwsberichten

Betrokken teamleden

Daan Zonneveld
Associate

Hein Stoops
Partner